Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο μέχρι τη Δευτέρα


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που αρχικά, κυρίως στα παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά παράλια, στους 34 στα βόρεια παράλια, στους 32 στα νότια παράλια, στους 31 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ