Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Φωτιά στα Ιωάννινα



Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν στα Ιωαννινα, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το χτες το απόγευμα κοντά σε χωματερή της Δουρούτης.


Το βράδυ του Σαββάτου το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς το Νεοχωρόπουλο και απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και με λάστιχα έριχναν νερό στις αυλές και τον δρόμο.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όμως τα οχήματα μπορούν να επιχειρήσουν μόνο όταν οι φλόγες φτάσουν κοντά στο δρόμο.

Στη μάχη με τις φλόγες πήραν μέρος πεζοπόρα τμήματα τα οποία επιχειρούν σε καίρια σημεία, προκειμένου να ανακόψουν την επέκταση προς το δάσος της Δουρούτης, ακριβώς πάνω από το πανεπιστήμιο και προς τα σπίτια του Νεοχωρόπουλου.

Για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων κινούνται ήδη δυνάμεις από τους όμορους νομούς αλλά και από την Κοζάνη.

Τα δύο αεροσκάφη που κινήθηκαν από το Άκτιο έκαναν μόνο μία ρίψη.. Σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν και επιβραδυντικό υγρό και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονται επί ποδός, ενώ έχουν κινηθεί και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απετράπη ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς μέσα στον οικισμό.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υδροφόρες του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ μάχη με τις φλόγες δίονουν και κάτοικοι της περιοχής. Οι καιρικές συνθήκες είναι ήπιες.



http://www.protothema.gr/greece/article/699509/mahi-me-tis-floges-oli-ti-nuhta-sta-ioannina/