Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ 20% ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ


Στη δραστική μείωση του Φόρου Θεάματος, με στόχο την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, προχώρησε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.


Με βάση την απόφαση, ο φόρος θεάματος μειώνεται κατά 20%, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό προϊόν και να καταστεί πιο προσιτό.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, ο φόρος θεάματος κατηγοριοποιείται και καθορίζεται ως ακολούθως:

Α’ Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις:
Για Θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου : (α) ποσοστό 5% για εισιτήριο μέχρι €15  (β) ποσοστό 8% για εισιτήριο άνω των €15.
Για συναυλίες κλασσικής και γενικά σοβαρής μουσικής, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, παραστάσεις όπερας,  παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου: ποσοστό 5% ανεξαρτήτως τιμής εισιτηρίου.
B’ Αθλητικές συναντήσεις-δραστηριότητες:
(α) ποσοστό 2% για εισιτήριο μέχρι 10 ευρώ (β) ποσοστό 8% για εισιτήριο άνω των 10 ευρώ.
Γ’ Κινηματογραφικές προβολές-παραστάσεις : ποσοστό 2,5% επί της τιμής του εισιτηρίου.
Δ’ Συναυλίες καλλιτεχνών, εκδηλώσεις σε κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία, οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δημοσίου θεάματος (π.χ. τσίρκο): (α) ποσοστό 5% για εισιτήριο μέχρι 15 ευρώ (β) ποσοστό 8% για εισιτήριο άνω των 15 ευρώ.
Ε’ Εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς ή αγαθοεργούς σκοπούς:
Το τέλος θεάματος θα εισπράσσεται όπως προβλέπεται στις κατηγορίες Α’-Δ’. Το Συμβούλιο θα αποφασίζει κατά περίπτωση για την επιστροφή του τέλους θεάματος από εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς ή αγαθοεργούς  σκοπούς.
Το τέλος θεάματος θα επιστρέφεται στον αποδέκτη της εισφοράς νοουμένου ότι είναι διαφορετικός από τον διοργανωτή της εκδήλωσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το ποσοστό θα υπολογίζεται επί της τιμής του εισιτηρίου για ένα άτομο αφού αφαιρεθεί ο ΦΠΑ.