Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Κατάσχεση τσιγάρων και καπνού


Σε κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.
Σε μία περίπτωση φαίνεται ότι πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης τσιγάρων από τη Ρωσία στη Κύπρο και η ποσότητα που κατασχέθηκε προοριζόταν για άλλο πρόσωπο ρωσικής καταγωγής που μένει στο νησί.
 
Σε ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρεται ότι χθες το απόγευμα κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης για Λονδίνο εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας στις αποσκευές επιβάτη αγγλικής καταγωγής, 16 κιλά και 450 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας Golden Virginia.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ποσότητα δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στα αγγλικά, ένδειξη πως αυτή είναι αφορολόγητη, με προέλευση τις μη ελεγχόμενες από τη Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.
 
Ο επιβάτης συνελήφθηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα των καπνικών προϊόντων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 3,434.00, κατασχέθηκε. 
 
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 4,800.
 
Επίσης το βράδυ της ίδιας μέρας κατά τον έλεγχο των επιβατών πτήσης που αφίχθηκε από τη Μόσχα, εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές ζεύγους επιβατών ρωσικής καταγωγής, 50 κούτες των 200 τεμαχίων αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων μάρκας L & M, τις οποίες παρέλειψαν να δηλώσουν.
 
Η δασμοφορολογική επιβάρυνση των τσιγάρων ανέρχεται στα € 1,750.
 
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες φαίνεται ότι τα εν λόγω πρόσωπα ανήκουν σε κύκλωμα διακίνησης τσιγάρων από τη Ρωσία στη Κύπρο και η συγκεκριμένη ποσότητα προοριζόταν για άλλο πρόσωπο ρωσικής καταγωγής που μένει στη Κύπρο.
 
Εγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 2,000 το οποίο και κατεβλήθηκε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ