Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στο νοσοκομείο Λευκωσίας σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες του Ακάμα

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διακομίσθηκαν λόγω της κρισιμότητας της κατάσταση τους ο χειριστής του σκάφους Μηνάς Ιωάννου, ο πατέρας της τετραμελής οικογένειας Κινέζων και η ανήλικη κόρη του μετά τον τραυματισμό που υπέστησαν στο θαλάσσιο ατύχημα με το σκάφος αναψυχής στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ατύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Fontana Amorosa χθες στις 19:20. Το μήνημα που λήφθηκε στον αστυνομικό σταθμό Πόλη Χρυσοχού ήταν πως λίγο μετά τις 19:00 συνέβη θαλάσσιο ατύχημα στην περιοχή “ Πλατζί” στον Ακάμα.
Συγκεκριμένα,  ταχύπλοο σκάφος προσέκρουσε κάτω από άγνωστες συνθήκες που διερευνώνται  σε βράχους.
Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι χειριστής του σκάφους ήταν ο Μηνάς Ιωάννου 50 ετών από το Νέο Χωρίο και ότι σ’ αυτό επέβαιναν δύο γυναίκες ένας άντρας και δύο παιδιά από την Κίνα.
Πρόκειται για τετραμελή οικογένεια Κινέζων τουριστών  και μία φίλη τους που διέμενε μόνιμα στη Λεμεσό.
Από την σύγκρουση η μία κοπέλα φίλη της οικογένειας,  τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με άλλο σκάφος στο Λιμάνι Λατσιού και ακολούθως στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο της.
Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, περισυνελέγησαν άμεσα από σκάφη της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας Λατσιού και από άλλα σκάφη και μεταφέρθηκαν στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λατσιού και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
Η κατάσταση της υγείας της μητέρας της οικογένειας και του αγοριού δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.
Η νεκροψία της γυναίκας θα γίνει στο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Πάφου στις αύριο στις 09:00 το πρωί.
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα αίτια του  δυστυχήματος.
Πηγή: ΚΥΠΕ