Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Την Παρασκευή πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 38 στα ανατολικά παράλια, στους 36 στα νότια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και τα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Tοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, κυρίως τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα δυτικά και τοπικά στα ορεινά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και  βόρεια παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ το Σάββατο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή: ΚΥΠΕ