Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία


Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιταλίας, την ώρα που οι αρχές προειδοποιούν ότι οι βροχές θα συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη για δέκα ώρες.
 
Οι δύο νεκροί επέβαιναν σε αλιευτικό που βυθίστηκε στα ανοικτά της Τζουλιανόβα στην περιφέρεια Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία.
Ισχυρές βροχοπτώσεις με χαλάζι σημειώθηκαν στην περιφέρεια Μάρκε, στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Βενετίας επλήγη το απόγευμα από ισχυρές νεροποντές. Χιλιάδες τουρίστες αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν τρέχοντας από την παραλία του Σαν Μπενεντέττο Ντελ Τρόντο, στις Μάρκε, λόγω της χαλαζόπτωσης.
 
Πολλές ανισόπεδες διαβάσεις πλημμύρισαν και εκατοντάδες πολίτες ζήτησαν την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι γεωργικές ενώσεις έκαναν γνωστό ότι το χαλάζι στην περιφέρεια του Πεδεμόντιου υπολογίζεται ότι κατέστρεψε μέχρι και το 70% της παραγωγής σταφυλιού.
 
Οι βροχοπτώσεις δεν βοήθησαν ούτε στο να μειωθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας διότι -όπως εξηγούν οι ειδικοί- για να απορροφηθεί το νερό από την γη, η βροχή πρέπει να πέσει για σχετικά μεγάλο διάστημα και όχι με βίαιο τρόπο.
 
Η Πολιτική Προστασία της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, προειδοποίησε για βροχοπτώσεις που θα διαρκέσουν συνολικά δέκα ώρες, εφιστώντας ιδιαίτερα την προσοχή των υπεύθυνων των περιοχών στις οποίες, τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν δεκάδες πυρκαγιές και όπου πολλοί κορμοί δέντρων θα μπορούσαν να φράξουν οδικές αρτηρίες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ