Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Δείτε ποιος κατέληξε στο κελί για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού

Στη σύλληψη 35χρονου κατοίκου Λευκωσίας, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, παράνομης κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας και πλαστογραφίας σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 35χρονου προέκυψε μαρτυρία, κατά τη διερεύνηση δύο υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας, που καταγγέλθηκαν από δύο ανήλικες σε Κύπρο και Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ανήλικη από την Κύπρο κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι μετά από συνομιλίες που είχε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με δύο άγνωστα της πρόσωπα, την έπεισαν και τους απέστειλε τρεις γυμνές φωτογραφίες της.
Παράλληλα, λήφθηκε πληροφορία από τις Ελληνικές Αρχές, ότι ανήλικη είχε καταγγείλει στην Ελληνική Αστυνομία, ότι δύο άγνωστα της πρόσωπα, την παρότρυναν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, να τους στείλει γυμνές της φωτογραφίες ή βίντεο. Πράγμα το οποίο η παραπονούμενη έπραξε.
Όπως προέκυψε από την διερεύνηση των δύο καταγγελιών, ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην πρώτη υπόθεση, εμπλέκεται και στην δεύτερη υπόθεση.

Από τις εξετάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 35χρονου, κατοίκου Λευκωσίας. Το πρωί σήμερα μέλη της Αστυνομίας, διενήργησαν έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων, οκτώ κάρτες μνήμης, ένα κινητό τηλέφωνο, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι.
Ο 35χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.
Πηγή: ΚΥΠΕ