Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

143 μετανάστες έφτασαν στο Λατσί


Βάρκα, που μετέφερε 143 μετανάστες, ρυμουλκήθηκε σήμερα στις 04:00 τα ξημερώματα, στο Λιμανάκι στο Λατσί.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι πλοιάριο με μετανάστες προσέγγισαν τη θαλάσσια περιοχή του Πωμού.
 
Άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας προσέγγισε το σκάφος γύρω στη 01:00 το πρωί και η ρυμούλκηση του έγινε κατορθωτή τρεις ώρες αργότερα στο Λιμανάκι στο Λατσί.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 62 άντρες, 31 γυναίκες και 50 ανήλικα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, για καταγραφή των στοιχείων τους. 
 
Εκεί αναμένεται να γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί ποιοι εξ αυτών είναι παράτυποι μετανάστες ή αν ανάμεσα τους υπάρχει και ο διακινητής. Οι μετανάστες, ανάμεσά τους και οικογένειες, ανέφεραν στις ανακριτικές Αρχές πως κατέβαλαν στο διακινητή το χρηματικό ποσό των 2. 000 δολαρίων έκαστος για τη μεταφορά τους, ενώ οι οικογένειες κατέβαλαν λιγότερα χρήματα.
 
Επίσης ανέφεραν αναχώρησαν με το σκάφος από το λιμάνι της Μερσίνας το απόγευμα του Σαββάτου. 
 
Στους 143 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραχωρήθηκαν τρόφιμα και άλλα χρειώδη.
 
Παράλληλα, στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς μετέβησαν για θέματα δικής τους αρμοδιότητας, μέλη της Πολιτικής Άμυνας, του Ερυθρού Σταυρού και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
 
Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.


κυπε