Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Λάρισα. Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους



Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από τη Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

 
Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο τουΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.
 
Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του.


Αυτοί ήταν οι δύο επιβαίνοντες 


Σύμφωνα με το larissanet το αεροσκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Εικόνες από το προφίλ του Διονύση Τσεκούρα στο Facebook:



Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτή τη χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα, ενώ παλαιότερα είχε περάσει από μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες ήταν φίλοι, ενώ κατάγονταν από την περιοχή της Αμφιλοχίας.

Οι σοροί των δύο νεκρών, αφού απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία - νεκροτομή.


Στη Λάρισα αναμένεται η Επιτροπή


Σε ό,τι αφορά στα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αυτά θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, η οποία αναμένεται στο σημείο του συμβάντος το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους παραμένουν στο σημείο 
-ένα χωράφι με αμυγδαλιές- ώστε να γίνει η αυτοψία, ενώ φυλάσσονται από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πηγή: Larissanet