Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Λαμπάδιασαν τέσσερα οχήματα


Τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οχήματα αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις από 06.00 της 20ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 21ης  Ιουλίου 2017, διάστημα κατά το οποίο ανταποκρίθηκε συνολικά σε 31 κλήσεις για βοήθεια ,11 πυρκαγιές, 19 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.
 
Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι «η ώρα 04.22 τα χαράματα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτικό όχημα σε ανοικτό  ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στην γωνία των οδό Κωστάκη Πιτσιλίδη και Γιάννου Κρανιδιώτη».
 
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολαόυ με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.35.
Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές ενώ δεν χρειάστηκε εκκένωση πολυκατοικίας ούτε κινδύνεψε κανείς.
 
Λίγα λεπτά νωρίτερα στις 04.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  διπλοκάμπινο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στο συνοικισμό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.
 
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου»  με  δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.35. Το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.                                                              
 
Εξάλλου, δεν αποκλείεται η περίπτωση εμπρησμού σε ιδιωτικό όχημα σε ανοικτό ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Ασκληπιού , στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου»  με  δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.19.
 
Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ελαφριές ζημιές στο μπροστινό μέρος.  Δεν χρειάστηκε εκκένωση πολυκατοικίας ούτε κινδύνεψε κανείς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πιθανότητα η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η 4η περίπτωση αφορά ώρα πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν εν κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, παρά την έξοδο του χωριού Σωτήρα και η οποία οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο όχημα.
 
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου Λεμεσού με δύο οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21.19, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Δεν κινδύνεψε κανείς από τους επιβαίνοντες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και πρόκειται περί
  
Τα αίτια και των τεσσάρων πυρκαγιών θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Αστυνομία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ