Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Διαμέρισμα ηλικιωμένων τυλίχτηκε στις φλόγες

Από το παράθυρο χρειάστηκε να εξέλθουν της πολυκατοικίας τους, δύο ηλικιωμένοι, προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες που τύλιξαν το διαμέρισμά τους, στο δωμάτιο του στεγνωτηρίου ρούχων.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η ώρα 23:24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα, στο πρώτο όροφο, εξαώροφης πολυκατοικίας στην οδό Πετράκη Γιάλουρου στη Λευκωσία.
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘’Λοχία Σπύρου Τταντή’’ με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23:50. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλιχτήρα νερού, αριθμός αναπνευστικών συσκευών και συσκευής εξαερισμού λόγω των πολλών καπνών.
Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές το δωμάτιο στεγνωτηρίου ρούχων με τον εξοπλισμό και περιεχόμενο του, ενώ πηρεάστηκε επίσης και το υπόλοιπο διαμέρισμα από τον καπνό και την θερμότητα.
Η πυρκαγιά περιορίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο χώρο του διαμερίσματος. Δεν επηρεάστηκαν άλλα διαμερίσματα στο πρώτο όροφο αλλά ούτε και οι υπόλοιποι όροφοι. Δεν χρειάστηκε επίσης να γίνει εκκένωση της πολυκατοικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στη συσκευή στεγνωτηρίου ρούχων.
Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 24ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 25ης  Ιουλίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 27 κλήσεις για βοήθεια ,16 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.
Η ώρα 14.09 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα στο χωριό Λόφου στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν  6 συνολικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού και Αγροτικοιύς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Μονιάτη και Κυβίδων και η ώρα 15.40 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν και 2 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και 1 του Ταμείου Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 εκταρίου.