Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Τούρκος τουρίστας έχασε τη ζωή του στο σεισμό της Κω



Ένας 39 χρονος Τούρκος κι ένας 27χρονος Σουηδός έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Κω.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο τουρίστες καταπλακώθηκαν από τα συντρίμια ενός μπαρ στο οποίο διασκέδαζαν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σουηδός τουρίστας λέγεται Σιμόν Αντρέας Νίλσεν και όπως αναφέρουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένειά του.

Η ταυτότητα του Τούρκου τουρίστα έχει ταυτοποιηθεί και όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τον 39χρονο Σινάν Κούρτογλου. Το όνομά του ανέφερε και ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Αχμέτ Ντεμιρτζάν, στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Ο άτυχος άντρας βρισκόταν με την παρέα του στο νησί για διακοπές όμως το νήμα της ζωής του χάθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, βυθίζοντας στο πένθος τους φίλους και την οικογένειά του. 

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι, από τους οποίους 25 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έλαβαν ιατρική φροντίδα στο τουρκικό παραλιακό θέατρο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) από το σεισμό, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

«Τριακόσια πενήντα οκτώ πρόσωπα τραυματίστηκαν από τον σεισμό. Από αυτά, 272 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα και τα υπόλοιπα έφθασαν εκεί με ίδια μέσα», δήλωσε ο  Ντεμιρτζάν.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως 25 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται. «Ορισμένοι από αυτούς έχουν υποστεί κατάγματα», αλλά κανένας δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε.



http://www.protothema.gr/world/article/699116/kos-autos-einai-o-tourkos-touristas-pou-ehase-ti-zoi-tou-sto-foniko-seismo/