Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για διάρρηξη κατοικίας στην Αγ.Θέκλα


Δύο άτομα από τη Ρουμανία συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως ύποπτοι για διάρρηξη κατοικίας στην Αγία Νάπα και κλοπής χρημάτων και ηλεκτρονικών ειδών αξία σχεδόν 19 χιλιάδων ευρώ.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 43χρονο από τη Βρετανία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 26 – 27/7/2017 και ωρών 23.00 – 09.00 διαρρήχθηκε η κατοικία του στην Αγία Θέκλα και κλάπηκε το χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικά είδη, συνολικής αξίας 18,900 ευρώ.
 
Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στη σκηνή όπου από έρευνες που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι αφού παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα με σωματική βία.
 
Το σπίτι διέθετε σύστημα συναγερμού το οποίο όμως δεν βρισκόταν σε λειτουργία ενώ τα κλαπέντα καλύπτονται από ασφάλεια.
 
Η σκηνή δακτυλοσκοπήθηκε από την Αστυνομία ενώ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε μέσω του συστήματος εντοπισμού που υπήρχε σε ένα από τα κλοπιμαία κινητά τηλέφωνα ότι το συγκεκριμένο κινητό βρισκόταν σε περιοχή της Λεμεσού.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου προχώρησαν σε έρευνα της οικίας στην οποία εντοπίστηκε το τηλέφωνο και βρέθηκαν σχεδόν όλος ο αριθμός των κλοπιμαίων από την οικία στην Αγία Θέκλα.
 
Η Αστυνομία συνέλαβε ένα 30χρονο και ένα 28χρονο από τη Ρουμανία οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.
 
Πηγή ΚΥΠΕ