Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Στο κελί νεαρός για σωρεία διαρρήξεων


Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 20χρονος από τη Γεωργία που παραδέχτηκε την εμπλοκή του σε 22 διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές στην Επαρχία Πάφου.
 
Ο 20χρονος, που τελούσε υπό οκταήμερη κράτηση, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και το δικαστήριο διέταξε να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει τη 17η Αυγούστου του 2017 και όπως μέχρι τότε παραμείνει υπό κράτηση.  
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ο 20χρονος εμπλέκεται σε  22 διαρρήξεις κατοικιών, οι οποίες διεπράχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 1/4/2017 και 17/7/2017 στην πόλη και Επαρχία Πάφου. 
 
Συνολικά, εκτιμά η Αστυνομία, κλάπηκαν τιμαλφή, ηλεκτρονικά είδη και χρηματικά ποσά συνολικής αξίας 80.000 ευρώ. 
 
Τρία άτομα επίσης από τη Γεωργία που είχαν συλληφθεί, ένας 37χρονος, ένας 31χρονος και μία 39χρονη,  απολύθηκαν αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους. Στη συνέχεια, επανασυνελήφθησαν από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για να απελαθούν, αφού, όπως διαφάνηκε από τις περαιτέρω εξετάσεις, βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο.
 
Η σύλληψη των προσώπων αυτών είχε γίνει αρχικά τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας.
 
Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία τη 17η Ιουλίου από 48χρονο τουρίστα ότι μεταξύ των ωρών 19:00 και 22:00 της ίδιας μέρας διαπράχθηκε διάρρηξη της έπαυλης που ενοικιάζει σε χωριό της επαρχίας Πάφου και κλάπηκαν από αυτή διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
 
Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, εξασφαλίστηκε συγκεκριμένη μαρτυρία, βάσει της οποίας μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα σε οικία στην Πάφο.
 
Κατά την έρευνα, εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων της πιο πάνω διάρρηξης, τα οποία αναγνώρισε ο παραπονούμενος. Οι έξι ένοικοι της οικίας, τρεις γυναίκες και τρεις άντρες, που ήταν παρόντες κατά την έρευνα, συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση.
 
Στην οικία εντοπίστηκε επίσης μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις, για τα οποία διερευνάται το ενδεχόμενο να αποτελούν προϊόν κλοπής.
 
Πηγή ΚΥΠΕ