Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Κύπρο

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό μέχρι τη Δευτέρα.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού.
Σε περιοχή καταιγίδας δυνατό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Το απόγευμα, στα νότια, θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα νότια παράλια, παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αν και σε αρκετές παράλιες περιοχές θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά αλλά και σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.
Την Κυριακή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που θα παρατηρούνται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στο ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το Σαββατοκύριακο, αλλά τη Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος.