Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι, απόψε στην Κύπρο

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ,ενώ αργά το απόγευµα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και αργά το απόγευµα στα δυτικά, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια και αργότερα και σε άλλες περιοχές. Τοπικά, τα φαινόµενα ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα ή σε καταιγίδα, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Τις αυγινές ώρες αναµένεται να καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και στα δυτικά κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά, τα φαινόµενα ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Πέµπτη και την Παρασκευή, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Την Πέµπτη, η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.