Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Αυτό είναι το πιο φριχτό έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας που έγινε τα Χριστούγεννα



Τι λες όταν βλέπεις τον αγαπημένο σου θείο να μπαίνει στο σπίτι ντυμένος Άγιος Βασίλης παραμονή Χριστουγέννων; "Πάλι τα ίδια, μας εχει ζαλίσει κάθε χρόνο με τις παλαβομάρες του;" και συνεχίζεις να παίζεις PlayStation.
Τι λες όμως όταν μπαίνει μέσα κρατώντας ένα μεγάλο κουτί, τυλιγμένο σαν να πρόκειται να σου χαρίσει το πιο επικό δώρο όλων των εποχών; Δεν προλαβαίνεις να πεις τίποτα γιατί ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ. Ε, λοιπόν, το 2008 σε ένα προάστιο του Los Angeles, μια ανάλογη αυθόρμητη εκδήλωση αγάπης πήγε στραβά για μία 8χρονη, όταν τρέχοντας να αγκαλιάσει τον θείο της, εκείνος την πυροβόλησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον 25 ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και τρωγόπιναν για το ρεβεγιόν. Η μικρή τη γλίτωσε, κάποιοι απ' τους υπόλοιπους όμως δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί.


Η 'Σφαγή της Covina', όπως ονομάστηκε αυτό το περιστατικό εξαιτίας του ονόματος του αμερικανικού προαστίου, ξεκίνησε στις 11.30 μ.μ. εκείνο το βράδυ, όταν ο 45χρονος Bruce Pardo μπήκε ακάλεστος ως Santa Claus στο ρεβεγιόν της αδερφής της γυναίκας του. Και μπήκε ως ακάλεστος γιατί με τη σύζυγό του ήταν στα χωρίσματα και όντως θα χωρίζανε, αν δεν προλάβαινε να τη σκοτώσει πρώτα, μαζί με μια σειρά από συγγενείς της, προκαλώντας ένα απ' τα μεγαλύτερα μακελειά στην ιστορία των ΗΠΑ (και δεν είναι και λίγα. Θέλει προσπάθεια να ξεχωρίσεις εκεί, να τα λέμε όλα).

Άκου πως έχει το περιστατικό. Ο Bruce, με ένα ημιαυτόματο όπλο στο ένα χέρι, άλλα τρία ημιαυτόματα κρυμμένα πάνω του και με ένα αυτοσχέδιο φλογοβόλο κρυμμένο μέσα στο κουτί που λέγαμε πιο πάνω, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της κουνιάδας του. Μόλις του άνοιξαν -ποιος ξέρει γιατί, τι όνειρο είδαν και του είπαν "πέρνα ρε τρελέ"- άρχισε να πυροβολεί εναντίον των καλεσμένων. Οι αστυνομικοί αργότερα θα δηλώσουν ότι ήταν τέτοια η αποφασιστικότητα του να ξεπαστρέψει κάποιους συγκεκριμένους, που στάθηκε από πάνω τους και τους έδωσε τη χαριστική βολή, χρησιμοποιώντας τα άλλα του όπλα.


Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο Pardo ξετύλιξε το 'δώρο' του, και άρχισε να ξερνάει φωτιά πάνω στο σπίτι και στους καλεσμένους, ψεκάζοντας ταυτόχρονα όλο το μέρος με βενζίνη. Εννιά άνθρωποι πέθαναν και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ των οποίων και μια 16χρονη, η οποία πυροβολήθηκε στην πλάτη. Η αστυνομία έφτασε σχετικά γρήγορα, καθώς ένας απ' τους διασωθέντες πρόλαβε να την καλέσει πριν πεθάνουν όλοι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να παλέψουν μαζί της 80(!) πυροσβέστες για περίπου μιάμιση ώρα. Τόσο μεγάλη ήταν η ένταση της φωτιάς, που για να αναγνωριστούν κάποια πτώματα, χρειάστηκε να εξεταστούν οι οδοντοστοιχίες τους και τα ιατρικά τους ιστορικά.

Συνολικά, ο Pardo σκότωσε την πρώην γυναίκα του, την πεθερά του και τον πεθερό του, τα τρία αδέρφια της, τους 2 κουνιάδους του και κι έναν απ' τους ανιψιούς του. Με λίγα λόγια, ξεκλήρισε όλο το γυναικοχώρι του.

Μετά την επίθεση, έβγαλε τη στολή του Άη Βασίλη, φόρεσε τα κανονικά του ρούχα, μπήκε στο αυτοκίνητό του και οδήγησε μέχρι το σπίτι του αδερφού του, σχεδόν 40 χλμ απ' το μέρος του μακελειού. Λίγη ώρα μετά αυτοκτόνησε. Πάνω του βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια της εταιρίας Air Canada, κάτι που έδειχνε πως αρχικά είχε αποφασίσει να το σκάσει με αεροπλάνο. Ωστόσο, ο προορισμός του δεν ήταν κάποια πόλη του Καναδά, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά η πόλη Moline του Illinois, όπου ζούσε ο κολλητός του απ' το Λύκειο. Μερικές μέρες πριν, μάλιστα, του είχε τηλεφωνήσει και τον είχε 'προειδοποιήσει' να τον περιμένει, αλλά ποιος ξέρει τι στροφές πήρε το μυαλό του μετά τη σφαγή και άλλαξε γνώμη.

Εξετάζοντας το πτώμα του ημίτρελου δολοφόνου, οι αστυνομικοί πρόσεξαν ότι είχε και ο ίδιος υποφέρει από εγκαύματα τρίτου βαθμού εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ στο πόδι του βρέθηκαν 17.000 δολάρια τυλιγμένα με μαύρη ταινία. Στη συνέχεια μέσα στο αμάξι του βρήκαν την στολή του Άγιου Βασίλη, καμμένη, και στο σπίτι του αδερφού του -ο οποίος για καλή του τύχη έλειπε την ώρα της αυτοκτονίας- βρέθηκαν κρυμμένα 13 ακόμα γεμάτα όπλα και 200 γεμιστήρες. Στο δικό του σπίτι βρήκαν δύο ακόμη καραμπίνες και ένα δοχείο βενζίνης. Γενικά η φάση του ήταν, "κλειδιά να έχω για κάποιο σπίτι, και μια χαρά θα το φορτώσω με όλμους και πολυβόλα".


Δεν θέλει και πολλή σκέψη, αλλά όλα μάλλον... ΜΑΛΛΟΝ όλα συνέβησαν επειδή δεν μπορούσε να ξεπεράσει το γεγονός ότι τον παράτησε η γυναίκα του και έψαχνε 'αποτελεσματικούς τρόπους' να την εκδικηθεί. Η -μόλις για έναν χρόνο- γυναίκα του Pardo είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, με τις φήμες να λένε ότι σ' αυτήν την απόφαση οδηγήθηκε επειδή ο άντρας της, τής έκρυβε ότι είχε ήδη ένα παιδί από προηγούμενή του σχέση. Το ίδιο παιδί είχε βρεθεί βαριά τραυματισμένο για άγνωστο λόγο σε πισίνα μερικά χρόνια πριν και ξέρω που πάει το μυαλό σου, ποιος μπορεί αν το έκανε, ωστόσο δεν έχουμε αποδείξεις και καλύτερα να σταματήσουμε εδώ. Απ' τη μεριά της, η γυναίκα είχε κι αυτή τρία παιδιά, αλλά ο νέος της σύζυγος αρνούταν να συνδράμει οικονομικά στο μεγάλωμά τους. 

Τον Ιούνιο του 2008 το δικαστήριο υποχρέωσε τον Pardo να καταβάλει 1.785 δολάρια τον μήνα διατροφή, την ίδια περίοδο που ο ίδιος απολύθηκε απ' τη δουλειά του, καθώς πιάστηκε να κάνει κάτι μικροαπάτες. Στη διαμάχη του αυτή με την πρώην σύζυγο, η ίδια του η μητέρα είχε πάρει το μέρος της νύφης της, κάτι που την έβαλε πολύ ψηλά στη λίστα του με τα υποψήφια θύματά του. Η αστυνομία βρήκε αποδείξεις ότι όντως είχε σκοπό να σκοτώσει και τη μάνα του, κάτι που τελικά δεν πρόλαβε να κάνει.

Η 'σφαγή της Covina' κλείνει φέτος ακριβώς 10 χρόνια και είναι μία από τις μεγαλύτερες 'οικογενειακές σφαγές' στην παγκόσμια 'χριστουγεννιάτικη' ιστορία. Υπάρχει βέβαια και η 'σφαγή της οικογένειας Lawson', του 1929, όπου εκεί το αξιοπερίεργο δεν είναι τόσο ότι ο 43χρονος πατέρας σκότωσε τη γυναίκα του και πέντε απ' τα παιδιά του, αλλά ότι ο μεγαλύτερος γιος που επέζησε της τραγωδίας, λειτούργησε το σπίτι τους ως μουσείο για να παίρνει λεφτά απ' τους επισκέπτες που ήθελαν να δουν τους χώρους του μακελειού.



https://www.oneman.gr/keimena/diabasma/megala_keimena/to-pio-frixto-egklhma-poy-egine-pote-ta-xristougenna.5398310.html?utm_source=News247&utm_medium=oneman_hp&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1