Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ξεπέρασαν τις 12 χιλιάδες ημερησίως τα κρούσματα στη Βρετανία

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, στη Βρετανία εκφραζόταν εντονότατη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, διότι τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται γύρω από τα 4.000.
Σήμερα Δευτέρα, ο ημερήσιος απολογισμός ήταν... 12.594 κρούσματα. Ήτοι, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση το πολύ πρόσφατο παρελθόν, γεγονός που σημαίνει ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού όχι απλά δεν υποχωρεί ή έστω σταματά σε ένα επίπεδο, αλλά εξελίσσεται ραγδαία.

Ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσης άλλους 19 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της έκρηξης, αναφέρουμε ότι την περασμένη Δευτέρα, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη Βρετανία ήταν... μόλις 4.044. Δηλαδή ένας αριθμός μικρότερος από το ένα τρίτο των σημερινών.

Ακόμη και τα παραπάνω νούμερα, που όντως φαντάζουν μεγάλα, δεν μπορούν ούτε να προσεγγίσουν τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. Κορυφαίος ερευνητής, υποστήριξε ότι τον Μάρτιο, όταν η πανδημία βρήκε την ανθρωπότητα απροετοίμαστη, νοσούσαν τουλάχιστον 100.000 Βρετανοί σε καθημερινή βάση.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι τεράστιο και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με την άρνηση ενός ικανού ποσοστό του να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, το καθιστούν ακόμη μεγαλύτερο.

Οι πίνακες που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι η Βρετανία διέρχεται ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ η «λύτρωση» από την παρασκευή ενός εμβολίου ή ενός φαρμάκου, έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο για να εμφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: