Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πρόστιμο 200 χιλιέδες ευρώ. Δείτε γιατί και σε ποιον

 

Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας για παράνομη απόκρυψη ποσότητας καπνικών προϊόντων σε υποστατικό στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας, διεξήγαγαν χθες το απόγευμα έρευνα, βάσει γραπτής συγκατάθεσης του ιδιοκτήτη του. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε ποσότητα καπνικών προϊόντων, άγνωστης προσέλευσης, χωρίς τη σήμανση του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα ο 57χρονος ιδιοκτήτης του υποστατικού να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων. Κατά την έρευνα, εντός του υποστατικού βρισκόταν και 56χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε, ότι η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκε ήταν δική του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επίσης για το αδίκημα της εμπορίας αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων. 

Λειτουργοί του Τελωνείου παρέλαβαν και καταμέτρησαν τα καπνικά προϊόντα ως: 127,000 γραμμάρια καπνού ναργιλέ, 43,000 γραμμάρια στριφτού καπνού, 12,800 προϊόντα για ηλεκτρονικά τσιγάρα και 86,400 τεμάχια τσιγάρων.
Εναντίον του 56χρονου εκδόθηκε εξώδικο ύψους 200,000 ευρώ, το οποίο αδυνατούσε να πληρώσει. Και τα δύο πιο πάνω πρόσωπα, τέθηκαν υπό κράτηση.
Μέλη του Τελωνείου συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: