Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή και προώθηση του «φυτιώτικου» κεντήματος με πρωτοβουλία του Ηλ. Μυριάνθους

 

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Ηλία Μυριάνθους πραγματοποιήθηκε επίσκεψη το Σάββατο (16/12/2023) το απόγευμα, μετά και από πρόσκληση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κωστάκη Κουμή στην κοινότητα Φύτη, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για προβολή και προώθηση του «φυτιώτικου» κεντήματος.

Στη συνάντηση είχαν παρευρεθεί τόσο ο Πρόεδρος με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, όσο και εκπρόσωποι της επιτροπής πρωτοβουλίας απόδημων κατοίκων της Φύτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε όπως γίνουν ενέργειες για αναβάθμιση του τοπικού μουσείου φυτιώτικου κεντήματος, όπως επίσης και δράσεις που θα προβάλουν και προωθήσουν το φυτιώτικο κέντημα, μέσα από κοινές δράσεις των Υφυπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού.
Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ κ. Ηλίας Μυριάνθους, τόνισε το γεγονός ότι αυτές οι κοινές δράσεις θα πρέπει να είναι συντονισμένες για την άμεση υλοποίηση τους, για τον λόγο ότι τα άτομα που ασχολούνται σήμερα με αυτή την τέχνη είναι μεγάλης ηλικίας και θα πρέπει αυτή η τέχνη να μεταφερθεί και σε νεότερες γενιές για συνέχιση της παράδοσης του τόπου μας.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού πέραν του ενθουσιασμού που έδειξε για το συγκεκριμένο ζήτημα, υποσχέθηκε να ενημερώσει άμεσα τους υπηρεσιακούς του Υφυπουργείου του για την ουσιαστική προβολή και προώθηση του μαζί με τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας και ταυτόχρονα, να ενημερώσει και να ζητήσει την παρέμβαση και άλλων δημόσιων υπηρεσιών προς αυτό τον σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: