Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Μάκης Ρουσης - Οκτώ Πυλώνες

Συνεπαρχιώτισσες Συνεπαρχιώτες

Γνωρίζετε την απόφαση  μου να διεκδικήσω τη θέση του Περιφερειάρχη της Επαρχίας  Πάφου στις επερχόμενες  εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Η υποψηφιότητά  μου είναι υποψηφιότητα σύνεσης, συλλογικότητας και συνένωσης δυνάμεων, που τόσο ανάγκη έχει η Επαρχία μας.

Για μια υπερκομματική αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα σε συνθήκες διαφάνειας και δημοκρατίας, με τους πολίτες πρωταγωνιστές, μακριά από υπερβολές, ακρότητες και αυταρχισμούς, που έχουν σαν αποτέλεσμα το διχασμό της κοινωνίας.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι παρών και στο πλευρό σας, με την πόρτα και την καρδιά μου ανοικτή και θα συνεχίσω να εργάζομαι μαζί σας  για το κοινό συμφέρον.

Επικοινωνώ  μαζί σας  για να σας ενημερώσω για τους οκτώ βασικούς πυλώνες της πολιτικής και του οράματος μου, τους οποίους παραθέτω στην κρίση σας.

 ●ΥΠΑΙΘΡΟΣ
      Στήριξή της Υπαίθρου με έργα υποδομής και βασικών υπηρεσιών για τους νέους και υπερήλικες.


●ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
    Στήριξή  της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας μέσα από την δημιουργία υποδομών στην ύπαιθρο προωθώντας την βιώσιμη ανάπτυξη και την συμβολή στην ενίσχυση της Τοπικής κοινωνίας.
Αυτή η προσπάθεια απευθύνεται ιδιαίτερα στους Νέους και τα νέα ζευγάρια, προσφέροντας τους κινητήρια δύναμη και κίνητρα μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για  την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη γεωργικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι νέοι και τα νέα ζευγάρια θα μπορούν να επενδύσουν στο μέλλον τους συμβάλλοντας στην οικονομία και στην διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο.


●ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
   Συνεργασία με εξειδικευμένα γραφεία για την υποστήριξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την απορρόφηση κονδυλίων.


 ●ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
   Άμεση  εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχειρηματικότητας π.χ (Γρήγορη έκδοση των πολεοδομικών αδειών.) Ενημέρωση νέων νομοθεσίών, διάλογος για επίλυση  προβλημάτων που τους απασχολούν.


● ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    Δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου συνεργασίας με τους Δήμους και Κοινότητες, φορείς, επιχειρήσεις, με  ενδιαφερόμενες ομάδες πολιτών για σταθερή παροχή ενημέρωσης για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.


●ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ
   Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος
Το φυσικό περιβάλλον με τους τρεις πρωταγωνιστές του τον ήλιο, τον αέρα και το νερό παραμένει ο αδιαφιλονίκητος άρχοντας της Ζωής.
Η μεγάλη πρόκληση είναι να πετύχουμε την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον, δηλαδή την επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική  προστασία και στις άμεσες ανάγκες για επιβίωση του ανθρώπου, έχοντας συνεχώς κατά νου πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι σεβασμός κυρίως προς τον ίδιο μας τον εαυτό.


●ΥΓΕΙΑ
  Δημιουργία περιφερειακών κέντρων υγείας για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Η υγεία ειναι θεμελιώδες, ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο πρεπει να διαφυλάττεται ως κόρη οφθαλμού.


●ΔΙΟΙΚΗΣΗ
   Αξιοκρατική πρόσληψη προσωπικού και δημιουργία υγειούς εργασιακού περιβάλλοντος για  ομαλή εκτέλεση των υπηρεσιών για την άμεση  εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτελεσματική και παραγωγική λειτουργία του Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.


Μάκης Ρουσής

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Παφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: