Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

150 συλλήψεις για παιδική πoρνεία στις HΠA

Σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα όσον αφορά στην παιδική πορνεία, το FBI ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 150 συλλήψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σώθηκαν και 105 παιδιά. 





Οι Αρχές ανέφεραν ότι η επιχείρηση επικεντρώθηκε και σε ιστοσελίδες του διαδικτύου οι οποίες ασχολούνταν με την παιδική πορνεία. Σύμφωνα με το FBI, στην τριήμερη επιχείρηση συμμετείχαν 230 αστυνομικές μονάδες, οι οποίες προχώρησαν σε έρευνες σε συνολικά 76 πόλεις.
 

«Η παιδική πορνεία παραμένει μία διαρκής απειλή για τους ανήλικους στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο βοηθός διευθυντή του τμήματος του FBI για την έρευνα εγκλημάτων, Ρον Χόσκο. «Αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και ότι δέσμευση του FBI παραμένει, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος θυματοποίησης», σημείωσε. 

Οι ηλικίες των παιδιών που σώθηκαν είναι από 13 έως 17 ετών, τόνισε ο Χόσκο, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι ο νούμερο ένα χώρος στον οποίο δρουν οι εγκληματίες. 


http://www.cytoday.eu/index.php?id=357&nid=2481115

Δεν υπάρχουν σχόλια: