Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Διάσωση μέλους πληρώματος γαλλικού πολεμικού ανατολικά του Κάβο Γκρέκο

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με αεροδιακομιδή μέλους του πληρώματος γαλλικού πολεμικού πλοίου, που έπλεε στα ανοιχτά της Κύπρου, διεκπεραίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στις 01:20 σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από το γαλλικό πολεμικό πλοίο «L.D.V LAVALEE», το οποίο έπλεε περί τα 60 ναυτικά μίλια ανατολικά από το Κάβο Γκρέκο, για άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας τραυματία μέλους του πληρώματος του, ο οποίος υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του γαλλικού πολεμικού πλοίου και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής του ασθενούς, αποστέλλοντας το ελικόπτερο «ΙΑΣΩΝ» της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ) με συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή της Ιατρικής Ομάδας της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Παράλληλα ενημερώθηκε σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ» και τέθηκε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο τραυματίας παραλήφθηκε από το ελικόπτερο με τη μέθοδο Hoisting και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γύρω στις 4 π.μ. όπου και παραδόθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο.

Όπως σημειώνεται, για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Γαλλίας στην Κύπρο προκειμένου να ενημερωθούν οι γαλλικές Αρχές και οι οικείοι του τραυματία.


 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6095&catid=9#sthash.Y6EgCN6Y.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: