Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Τη Δευτέρα η απολογία του βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία στα Μάλια

Τη Δευτέρα αναμένεται να πέρασει την πόρτα της ανακρίτριας ο 19χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του, επίσης, 19χρονου Βρετανού, Tyrell Mathew Burton. Μαζί του στην ανακρίτρια θα οδηγηθεί και ο συνομήλικός του που ισχυρίστηκε ότι και αυτός κρατούσε μαχαίρι κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα.

Και οι δύο, που κρατούνται, αναμένεται να απολογηθούν στις 12 το μεσημέρι.

Έντεκα άτομα από την παρέα του θύματος που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφού η δίωξη που τους είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ακολούθησαν οι απολογίες των πέντε από τους οκτώ φίλους του φερόμενου ως βασικού δράστη οι οποίοι στη συνέχεια επίσης με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας αναμένονται και αυτοί να αφεθούν ελεύθεροι, αφού και για αυτούς η δίωξη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της όλης προανακριτικής διαδικασίας αποτέλεσαν οι καταθέσεις από δύο κοπέλες από την παρέα του θύματος, οι οποίες έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές για την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία του 19 χρόνου Βρετανού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: