Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους της Πάφου

Τα προβλήματα των κτηνοτροφών της επαρχίας Πάφου μελέτησε χθες βράδυ σε περιφερειακή σύσκεψη στην Αμαργέτη ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Γι`αυτό το λόγο ,υπενθύμισε, έχει προσφερθεί και το κονδύλι των τριών εκατομμυρίων ευρώ υπό μορφή κεφαλικών επιδοτήσεων.


Ο Υπουργός Γεωργίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο μέλλον η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα στους κτηνοτρόφους προκειμένου να στηριχτούν και να συνεχίσουν την παραγωγή των προϊόντων τους.
Ο Νίκος Κουγιάλης διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι το Υπουργείο του και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τον κλάδο. Με την καλή συνεργασία που υπάρχει , ανέφερε, θα επιλυθούν πολλά προβλήματα.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου κτηνοτρόφων Πάφου Ευαγόρας Χρυσάνθου  δήλωσε ότι οι απώλειες των τελευταίων χρόνων για τους κτηνοτρόφους ήταν τεράστιες.
Μόνο την περσινή χρονιά, ανέφερε , που καταβλήθηκε το μισό της κεφαλικής επιδότησης υπήρξαν απώλειες πέραν των έξι εκατομμυρίων.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν , συνέχισε, με τις αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών και των πετρελαιοειδών ενώ κατά καιρούς παρουσιάζονται προβλήματα τόσο στην διάθεση του κρέατος όσο και του γάλακτος.
Ο Ευαγόρας Χρύσανθου χαιρέτισε τέλος την πρόθεση του Υπουργού Γεωργίας να  αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να στηρίξει, όπως είπε, τον κλάδο.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6168&catid=9#sthash.DOlU27Pl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: