Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Χρυσή» ιστοσελίδα για την Κάρλα Μπρούνι

Τετρακόσιες δέκα χιλιάδες ευρώ διεκδικεί από τη σύζυγο του τέως γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης www.Change.org.




Ο ιστότοπος βεβαίωσε σήμερα, ότι «τουλάχιστον 62.000 πολίτες στηρίζουν ενυπογράφως» την πρωτοβουλία του να διεκδικηθούν από την Μπρούνι συνολικώς 410.000 ευρώ (330 χιλ. το 2011 και άλλες 80 χιλι. το 2012, μέχρι την 15η Μαΐου), που χρεώθηκαν «ως κρατικά έξοδα» για να είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα του δικού της ιδρύματος (www.carlabrunisarkozy.org.)

Όμως, η τέως πρώτη Κυρία της Γαλλίας στην ιστοσελίδα αυτή βεβαιώνει, σήμερα με τη σειρά της ότι «τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι».

Πάντως έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού συνεδρίου στις 15 Ιουλίου καταλόγισε «ατασθαλίες στη διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί», κακολογώντας το γεγονός ότι με τον προϋπολογισμό της προεδρίας χρηματοδοτούνταν η ιστοσελίδα του ιδρύματος της Κάρλα Μπρούνι.

Επαινείτο, μάλιστα, το ότι η ίδια πρακτική δεν υιοθετήθηκε επί ημερών της 15μηνης πλέον προεδρίας του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της η Κάρλα Μπρούνι υποστήριξε ότι, μέσα σε μια τετραετία που συμπλήρωσε, ήδη, η λειτουργία του, αυτό μπόρεσε και προσέφερε, αθροιστικά, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε γεγονότα πολιτιστικά.

Κάνει επίσης λόγο για αυθαίρετη συρραφή γεγονότων από την πλευρά του www.Change.org., η οποία «προσβάλλει και την σοβαρότητα αλλά και την λιτή διαχείριση» που διακρίνει το ίδρυμα Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

«Αυτοχρηματοδοτούμεθα», υπογράμμισε η τέως Πρώτη κυρία αναφερόμενη στο ίδρυμά της, «αφού δεν μάς χρηματοδοτεί ούτε το κράτος, μα ούτε κάποια τρίτη οντότητα κατά το χρονικό διάστημα που λειτουργεί η ιστοσελίδα μας».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται καταγγελίες για τα οικονομικά του ιδρύματος αυτού. Πράγματι στις αρχές 2012 το εβδομαδιαίο παρισινό περιοδικό «Μαριάν» έγραψε ότι, με τρόπο αμφιλεγόμενο και αντικανονικό, το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του 'Ειτζ ενίσχυσε με 2,7 εκατομ.ευρώ τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της τότε Πρώτης κυρίας της Γαλλίας, αλλά και το φιλανθρωπικό έργο φιλικών της προσώπων από το στενό περιβάλλον της.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: