Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Υποδοχή Πάπα στην Κόπακαμπάνα

Στην περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έγινε δεκτός με επευφημίες από εκατοντάδες χιλιάδες νέους προσκυνητές, που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD).


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή και το κρύο για να χαιρετήσουν τον ποντίφικα, ζητωκραυγάζοντας «αυτή είναι η νεολαία του Πάπα».
Ο Φραγκίσκος έφτασε στην παραλία με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε μακριά από την μεγάλη σκηνή υποδοχής του. Ο ποντίφικας επιβιβάστηκε στο λευκό παπικό αυτοκίνητο και διέσχισε μια απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, ανάμεσα στο πλήθος που τον επευφημούσε, με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να τους παροτρύνει να φωνάξουν πιο δυνατά, ενώ έκανε στάσεις για να ασπαστεί μωρά και να αστειευτεί με τους νεολαίους.

Η παρουσία του Φραγκίσκου στην Κοπακαμπάνα έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στη φημισμένη παραλία, με εξαίρεση τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που διεξάγονται εκεί. Συνέκριναν το πλήθος που συνέρρευσε για την παρουσία του πάπα, με την ιστορική συναυλία των Ρόλιγκ Στόουνς, το 2006 στη ίδια περιοχή. Στις 18 Φεβρουαρίου 2006, «η σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία της ροκ », έδωσε στη Κοπακαμπάνα τη μεγαλύτερη συναυλία της φανταστικής τους καριέρας.

Πηγή: crime.gr

http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6088&catid=11#sthash.QEytEYOZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: