Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Φύσσα. Θρήνος και οργή στην κηδεία του

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον 34χρονο μουσικό, Παύλο Φύσσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου, στο νεκροταφείο του Σχιστού.


Με συνθήματα «αθάνατος» και «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού, συνόδεψαν τον αδικοχαμένο νέο στην τελευταία του κατοικία.
Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, όπως και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου. Φίλοι του θύματος ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην τραβήξουν πλάνα και φωτογραφίες από την κηδεία και τον αποχαιρέτησαν με στίχους τραγουδιών του.
Μικροένταση σημειώθηκε όταν ρεπόρτερ τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή. Η οικογένειά του ζήτησε, αντί για κατάθεση στεφανιών, να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Στην κηδεία υπήρχε ισχυρή, αν και διακριτική, παρουσία της αστυνομίας, ενώ παρόντες ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόταση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την απέσυρε όταν η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι θα συμμετάσχει.
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 18.30, στην πλατεία Δαβάκη, στην Νίκαια. Στο μεταξύ, όπως φαίνεται ματαιώθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, καθώς έχει σβηστεί από την ιστοσελίδα της η σχετική ανακοίνωση.
Ο 45χρονος δράστης θα απολογηθεί το Σάββατο, στις 09.00. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στο αυτόφωρο οδηγούνται την Πέμπτη η σύζυγός του δράστη, η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο γραμματέας της οργάνωσης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη.
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση ατόμου από το περιβάλλον του δράστη, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος είχε οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής.

Πηγή: crime.gr

http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=7300&catid=10#sthash.6gXRto1G.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: