Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Φοβούνται να κυκλοφορούν στην ενορία Αγίου Λαζάρου (Καλυφάτζια) στη Λάρνακα

Η ζωή έγινε εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους της ενορίας Αγίου Λαζάρου (Καλυφάτζια) στη Λάρνακα. Οι κάτοικοι δεν κοιμούνται πλέον με ανοικτά παράθυρα. Η παρουσία τόσων πολλών αστέγων, ιδιαίτερα αλλοδαπών, δημιουργεί κάθε μέρα αλυσιδωτά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και κανένας δεν ξέρει ποιος μπορεί να τους βοηθήσει για να αντεπεξέλθουν με την ανεξέλεγκτη κατάσταση με την οποία αντιμετωπίζουν από την είσοδο του ίδιου τους του σπιτιού.


Αποκορύφωμα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί είναι δέκα εγκαταλελειμμένες και ερειπωμένες κατοικίες που μετατράπηκαν σε κοινόβια αστέγων και ναρκομανών, κυρίως αλλοδαπών. Σε ένα από αυτά διέμενε η άτυχη Ρουμάνα Μιρέλλα Ντούγκα πριν βρεθεί δολοφονημένη σε άλλη κατοικία στην οποία διέμενε ομοεθνής της.
Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας, με επικεφαλής την Επαρχιακή Γραμματέα κ. Χρυστάλλα Αντωνίου, τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργο Γεωργίου και Δημοτικούς Συμβούλους Λάρνακας, επισκέφθηκε την περιοχή Σκάλας-Καλυφάτζια της Λάρνακας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με τους κατοίκους και αντιμετώπιση των σοβαρών τοπικών και δημοτικών διαχρονικών προβλημάτων της περιοχής.
Η Ε.Γ. ΑΚΕΛ Λάρνακας κ. Χρυστάλλα Αντωνίου επικέντρωσε την ουσία της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στις ακατοίκητες κατοικίες που στεγάζουν τώρα άστεγους , στην ελλιπή αστυνόμευση της ενορίας με αποκορύφωμα το φονικό της 9.9.2013 που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους αγανακτισμένους και φοβισμένους κατοίκους της ενορίας για την κατάσταση επικρατεί έξω από τα παράθυρα τους...
Τα προβλήματα της ενορίας θα θέσει η Δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ Λάρνακας σε γραπτό διάβημα της προς τον Δήμο Λάρνακας.

LARNACA PRESS
alithia on line

Δεν υπάρχουν σχόλια: