Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΠ φέρεται να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και πολίτες

Πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες παρακολουθούσαν μέλη της  Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 50χρονος λοχίας που υπηρετούσε παλιότερα στην ΚΥΠ Λάρνακας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς στο σπίτι του εντοπίστηκαν φωτογραφίες, έγγραφα και dvd.  Το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Αρχηγός της αστυνομίας.



Το αρχείο παρακολουθήσεων εντοπίστηκε από την Αστυνομία κατόπιν έρευνας σε σπίτι στη Λάρνακα που ανήκει στον 50χρόνο λοχία ο οποίος υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ήδη έχουν δοθεί οδηγίες για ποινική και πειθαρχική έρευνα εναντίον του συγκριμένου υπαξιωματικού και έχει τέθει σε διαθεσιμότητα.

Το αρχείο το οποίο εξετάζεται διεξοδικά από τους ανακριτές της Αστυνομίας περιέχει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ψηφιακούς δίσκους με βίντεο και φωτογραφίες, από πολιτικές συγκεντρώσεις, κινήσεων πολιτών και δραστηριότητες πολιτικών προσώπων στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

Διερευνάται παράλληλα κατά πόσο ο συγκεκριμένος αστυνομικός ενεργούσε από μόνος του ή εάν εκτελούσε οδηγίες. Κατά πόσο δηλαδή πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, ή μέρος ενός οργανωμένου δικτύου παρακολούθησης.
Μετά την αξιολόγηση του αρχείου ο σχετικός φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου αστυνομικού, τόσο λόγο του περιεχομένου του αρχείου, όσο και για την παράνομη κατοχή του..


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=7026&catid=9#sthash.4GMX8dIH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: