Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Άνεργοι στην Τουριστική βιομηχανία

Η προσπάθεια του Υπουργείου εργασίας να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας με την απασχόληση 6,000 ανέργων στην τουριστική βιομηχανία κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο δεν είχε τα αναμενόμενα ποθητά αποτελέσματα.




Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε ο ανάλογος χρόνος προετοιμασίας και κάποιας κατάρτισης για εργασία των ανέργων από την μια μεριά και από την άλλη μεριά οι εργοδότες δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση για προγραμματισμό και γι αυτό, είχαν είδη κάνει τις ενέργειές τους για εργοδότηση αριθμού ατόμων για τις ανάγκες τους της καλοκαιρινής περιόδου. 
Πιστεύω η πρόταση αυτή της υπουργού θα φέρει αποτελέσματα αν από τώρα οι αρμόδιοι θέσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της. 
Α) Να δηλώσουν αυτοί από τους άνεργους που θα επιθυμούσαν να εργαστούν στην τουριστική βιομηχανία, και σε ποιους κλάδους της θα ήθελαν να καταρτιστούν.



Β) Να ετοιμαστούν τα ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης από το ΑΞΙΚ
Γ) Να ενημερωθούν οι Ξενοδόχοι και οι Εστιάτορες για τα προγράμματα αυτά και να δηλώσουν τις ανάγκες τους στο ανθρώπινο δυναμικό, για την νέα τουριστική περίοδο, ως επίσης οι συντεχνίες μαζί με τους εργοδότες να δώσουν οικονομικά κίνητρα στους νέους καταρτισμένους αυτούς, ώστε να υπάρξει ενθουσιασμός για εργασία στην Τουριστική Βιομηχανία που οπωσδήποτε χρειάζεται καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης. Έτσι θα αποφύγουμε και την κάθοδο των ανειδίκευτων και μη καταρτισμένων υπαλλήλων στην Τουριστική βιομηχανία.



Είναι πλέον καιρός να δώσουμε ευκαιρία στο ανθρώπινο επαγγελματικό παράγοντα μέσα από ειδική οργάνωση και τότε θα αποφύγουμε την παράνομη εργοδότηση και θα μειώσουμε την ανεργία 

Μιχάλης Δημοσθένους
Σύμβουλος Τουρισμού και επιμόρφωσης. (ΕΛΠΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΤΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: