Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει προσωρινά την περιοχή ενώ από το Σάββατο βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την ανατολική Μεσόγειο.

 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, και αργότερα τοπικά στα προσήνεμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

 Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά μέχρι το πρωί ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικά ελαφρές βροχές κυρίως στα δυτικά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα, με περισσότερα φαινόμενα την Κυριακή και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας. Στις ορεινές, και την Δευτέρα σε κάποιες ημιορεινές περιοχές, θα χιονίσει. Οι άνεμοι κατά το τριήμερο αναμένεται να είναι παροδικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση