Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δείτε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκαν σήμερα  οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων.

Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, την πρώην έκτακτη υπάλληλο του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, τον πατέρα της Ηλία Σολομωνίδη και τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Σύφαντο.

Είχαμε πληροφορηθεί ότι, Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη αλλά και η Κατηγορούσα Αρχή, θα ζητούσαν αναβολή αλλά μετά από απόφαση του γενικού εισαγγελέα, αναστέλλεται η ποινική δίωξη των τεσσάρων και αυτό  επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων .

Όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο,  η  εθνική νομοθεσία η οποία προνοεί την γενική και χωρίς διάκριση διατήρηση των δεδομένων επικοινωνίας όλων των πολιτών, προσκρούει στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Έτσι, η συγκεκριμένη υπόθεση,  έκλεισε.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.


Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούσαν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.