Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Δεκάδες τροχαίες παραβάσεις για μερικές ώρες στην Πάφο


Συντονισμένη επιχείρηση διενήργησε η Αστυνομία Πάφου μεταξύ των ωρών 19:00 μέχρι 01:00 τα ξημερώματα  για πάταξη του εγκλήματος και τήρηση του Νόμου και της Τάξης.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη στοχευμένη επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Τροχαίας Πάφου, του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου .

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγινε έλεγχος σε 145 οχήματα και προέκυψαν 58 τροχαίες καταγγελίες.

Επίσης 4 οχήματα μεταφέρθηκαν και κατακρατήθηκαν στην Αστυνομία αφού κάποια εξ αυτών ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα και δεν είχαν πιστοποιητικά ασφάλειας.

Οι στοχευμένες εκστρατείες για πάταξη του εγκλήματος και τήρησης του Νόμου και της Τάξης θα συνεχιστούν στην Πάφο.

Έκκληση σε όλους για σωστή οδική συμπεριφορά κάνει η Αστυνομία, σε σχετική ανακοίνωση, με στόχο τη μείωση του κινδύνου και της πιθανότητας να θρηνήσουμε και άλλα θύματα, ιδίως πεζούς και δικυκλιστές.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα με θύματα ποδηλάτες, ένα 33χρονο και ένα 13χρονο παιδί, σημειώνεται ότι «οι δικυκλιστές (μοτοσικλετιστές ή ποδηλατιστές) και οι πεζοί, αποτελούν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες χρηστών του δρόμου σε περίπτωση δυστυχήματος».

Η Αστυνομία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί να είναι παρούσα σε κάθε δρόμο, "είναι όμως αποφασισμένη με όλες τις δυνάμεις της, να συνεχίσει να ενεργεί εφαρμόζοντας το νόμο για να προστατεύσει τους πολίτες από τη μάστιγα της ανεύθυνης οδήγησης."

Επισημαίνεται παράλληλα η ανάγκη για αλλαγή κουλτούρας στην οδήγηση ενώ τονίζεται ότι είναι σημαντικό να τηρούνται απαράβατα οι κανόνες.

"Οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους δικυκλιστές και πεζούς, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι κρίσιμος για την μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ