Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών στην Κύπρο



Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Κύπρο, προβληματίζει ιδιαίτερα μιας και συχνά καταγγέλλονται διάφορες υποθέσεις στην αστυνομία. 



Συγκλονισμός επικρατεί από άλλες δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, με την Αστυνομία να προχωρεί στη σύλληψη δύο υπόπτων.
Στη μια περίπτωση, ένα πρόσωπο φέρεται να νάρκωνε τη μητέρα και τη 10χρονη κόρη της και στη συνέχεια να βίαζε την ανήλικη. Στη δεύτερη περίπτωση, νεαρός ζήτησε από τρεις ανήλικες να γυμνωθούν από τη μέση και κάτω, όπως έπραξε και ο ίδιος. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ένα για την κάθε υπόθεση, τους οποίους παρουσίασε χθες και προχθές σε δικαστήρια εξασφαλίζοντας διατάγματα κράτησης εφτά ημερών. 

    Η πρώτη καταγγελία έγινε στην Αστυνομία μετά που η 10χρονη είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό της πρόσωπο κάποια πράγματα που προέβαινε σε βάρος της φιλικό πρόσωπο της μητέρας της. Όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, πρόσωπο της εμπιστοσύνης της μητέρας της φαίνεται ότι νάρκωνε τόσο την ίδια όσο και τη 10χρονη κόρη της και στη συνέχεια ικανοποιούσε τις άνομες ορέξεις του.
    Είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα συνέβαινε αυτό όμως η Αστυνομία προχωρεί με προσεκτικά βήματα ώστε να διαπιστώσει πότε άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι το πρόσωπο που προέβαινε στην κακοποίηση της ανήλικης.
    Η Αστυνομία αρχικά είχε συλλάβει και τη μητέρα της 10χρονης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ στη συνέχεια την άφησε ελεύθερη, ενώ προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου που τέθηκε ήδη υπό 7ήμερη κράτηση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» έχουν προκύψει νέα στοιχεία που πιθανόν να δείχνουν πως ο συλληφθείς δεν έχει σχέση με την υπόθεση.