Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ποδηλάτης έπεσε σε χαράδρα

Ποδηλάτη που έπεσε σε χαράδρα διέσωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η διάσωση της ζωής ποδηλάτη ο οποίος έπεσε σε χαράδρα βάθους 70 μέτρων στην περιοχή «Καρούες» του χωριού Φοινί ήταν το σοβαρότερο περιστατικό που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  από τις 06.00 της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 25ης Σεπτεμβρίου 2017. Το χρονικό αυτό διάστημα η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, πέντε ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι «ο ποδηλάτης λάμβανε μέρος σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας και για τη διάσωσή του ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού «Λοχία Βασίλη Κρόκου»  με ομάδα και όχημα διάσωσης, καθώς επίσης και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μονιάτη.

Προσθέτει ότι «η ομάδα διάσωσης κατέβηκε στη χαράδρα και σε συνεργασία με νοσηλεύτρια από την υπηρεσία ασθενοφόρων, έγινε πλήρης ακινητοποίηση και ο τραυματίας τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης».

Ακολούθως, μεταφέρθηκε εντός ειδικού φορείου μεταφοράς και μεταφέρθηκε μέχρι τον δρόμο όπου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.