Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σε φοβερές αποκαλύψεις προχώρησε ο Φαίδωνας

Επανήλθε με νέες καταγγελίες και φοβερές αποκαλύψεις ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Αποκαλύψεις οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν τον ασκό του αιόλου τις επόμενες μέρες. 

Σε νέες αποκαλύψεις φωτιά προχώρησε μέσω της εκπομπής Χωρίς Περιστροφές και στον Γιάννη Καρεκλά, ο Δήμαρχος Πάφου.
Φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα της εκπομπής, ο Δήμαρχος Πάφου προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις αυτή την φορά για τις ατασθαλίες που γίνονταν σε πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για την πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο λειτουργοί στην πρεσβεία μας στην Κίνα, οι οποίοι λαμβάνουν μίζες προκειμένου να στέλνουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία.
Ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε τα όσα γίνονται ως ένα «πάρτι της αρκούδας» το οποίο πρέπει επιτέλους να τελειώσει.
Περαιτέρω, ο Δήμαρχος ανέφερε σε άλλο παράδειγμα ότι πρέσβης μας στο Παρίσι, είχε 3 συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι του «μάζευαν αρχαία» όπως είπε χαρακτηριστικά, ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με την σειρά του τα πουλούσε, τσεπώνοντας τα χρήματα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ για τις αποκαλύψεις Φαίδωνος στο ΣΙΓΜΑ. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση: 
Το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε γνώση των ισχυρισμών του Δημάρχου Πάφου που διατυπώθηκαν σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ σε σχέση με την Πρεσβεία μας στο Πεκίνο και «Πρέσβυ μας στο Παρίσι».
Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν γνωρίζει οτιδήποτε επ’ αυτών. Θα ανέμενε όμως από τον κ. Δήμαρχο Πάφου, εάν πράγματι διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με τα θέματα αυτά, να είχε, ως όφειλε, ενημερώσει υπεύθυνα τόσο την Αστυνομία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Πολιτικός αρχηγός κόμματος ζήτησε από επιχειρηματία λεφτά μαύρα, για να μη δηλώσει στο Φόρο, για γη δική του που είχε πωλήσει. 
Σ’ άλλη περίπτωση, ανακαινίστηκε η οικία πολιτικού αρχηγού από συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος έλαβε εξυπηρέτηση για να πάρει ως αντάλλαγμα κάτι με λατομείο, χωρίς να πληρώσει ούτε ευρώ προφανώς», κατήγγειλε ο Δήμαρχος Πάφου. 

«Πρώην διευθυντής του Κτηματολογίου έκανε πλαστά έγγραφα και μεταβίβαζε τεμάχια τα οποία δεν είχαν τίτλο ιδιοκτησίας κι έβαζαν εικονικά πρόσωπα, παίρνοντας μίζες», αποκάλυψε ο κ. Φαίδωνος.
Ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι εν ενεργεία βουλευτής μαζί με τον αδελφό του εισέπραξαν 150.000 ευρώ για να μπει τεμάχιο γης σε ζώνη πολυκαταστήματος. 

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο πατέρας του Δημάρχου Πάφου, Χριστάκης Φαίδωνος.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελέα διερωτήθηκε ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν για προστασία του γιου του. 
Στη συνέχεια ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι αν και δε φοβάται και δε νομίζει να γίνει κάτι στο τέλος, αποκάλυψε ότι υπάρχει κατάθεση στην Αστυνομία, με πρόσωπο να παραδέχθηκε ότι είχε πρόθεση να προβεί σε κακόβουλη ενέργεια κατά του Δημάρχου Πάφου.

Πρόκειται για άτομο που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 ετών, συμπλήρωσε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, όμως δυστυχώς η Αστυνομία δεν έκανε κάτι, είπε ο Δήμαρχος Πάφου. 

Την δική του θέση εξέφρασε ο Μακαριότατος μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, αναφορικά με όσα ανέφερε χθες βράδυ στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές», ο Δήμαρχος Πάφου.
«Πρώτα μπορώ να πω ότι το όλο σκηνικό είναι απαράδεκτο. Ο Δήμαρχος Πάφου με γνωρίζει από παιδάκι και ερχόταν στην Μητρόπολη πολλές φορές και γνωρίζει πολύ καλά ότι η πόρτα του γραφείου μου για αυτόν είναι ανοικτή», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. 
Το ότι έρχεται να καταγγείλει μέσω των ΜΜΕ χωρίς καν να μας πλησιάσει και να μας κάνει την καταγγελία, αφού ξέρει κάτι για τον άνθρωπο αυτό που θέλει να κάνει επένδυση σε χωράφι μας, δεν ήρθε να μας το πει. Δεν είμαστε άγνωστοι», συμπλήρωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.
Εξαπολύοντας πυρά κατά των ΜΜΕ ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που δεν περιποιεί τιμή στον ίδιο τον Δήμαρχο. Εν συνεχεία δε θέλησε να συνεχίσει και διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την όλη κατάσταση.
«Δεν είναι έντιμο εκ μέρους του. Είμαι ανοικτός άνθρωπος δεν φοβάμαι την δημοσιότητα. Μπορώ να δίδω απαντήσεις σε οποιονδήποτε. Τις προστυχιές δεν τις πάω», είπε ο Μακαριότατος. 

Δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί των καταγγελιών, του Δημάρχου Πάφου, ο Κώστας Κληρίδης.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, επανέλαβε ότι οποιοσδήποτε κατέχει στοιχεία για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα έχει υποχρέωση να καταθέτει ότι έχει στις ανακριτικές αρχές.
«Εκείνο που έχει σημασία είναι να δίδονται στοιχεία προς τις ανακριτικές αρχές», τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας. 

Δεν αφορούν το όνομά μου οι καταγγελίες ανέφερε και καλεί δημόσια τον κ.Φαίδωνος να κατονομάσει αυτά που έχει για να μην μπαίνουν όλοι όπως σημείωσε ο κ.Χριστοδούλου, στο ίδιο καζάνι.