Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, περί τις 10:45 ώρα Κύπρου, στο μετρό του Λονδίνου. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green της District Line, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα λευκό πακέτο, το οποίο ανατινάχτηκε στο πίσω μέρος βαγονιού. 
Η γραμμή παραμένει κλειστή από τον σταθμό Earls Court μέχρι τον σταθμό Wimbledon.
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το BBC, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το συμβάν αντιμετωπίζεται ως "τρομοκρατικό χτύπημα".
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά τους δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους ούτε πολύ σοβαρά.
Αυτή τη στιγμή ο σταθμός του μετρό έχει εκκενωθεί και η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, ενώ ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο. 
Μιλώντας στα τοπικά μέσα, μια γυναίκα με εγκαύματα στα πόδια έκανε λόγο για μεγάλη φωτιά η οποία ξέσπασε μπροστά της. 
Την ίδια ώρα, αρκετοί τραυματισμοί προκλήθηκαν, όταν, λόγω του πανικού που επικράτησε, το πλήθος ποδοπατήθηκε στην προσπάθειά του να εξέλθει του σταθμού. 
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.
 
Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν. Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι τη στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.