Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Περιπέτεια για Κύπριους ταξιδιώτες που εγκλωβίστηκαν στην Σμύρνη


Μεγάλη περιπέτεια βρίσκεται σε εξέλιξη για Κύπριους επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Σμύρνη μετά από αναγκαστική προσγείωση.
 
 
Χθες βράδυ, αεροσκάφος της εταιρίας Jet2 το οποίο αναχώρησε από το Μάντσεστερ με προορισμό την Κύπρο, παρουσίασε βλάβη στο γενικό σύστημα ηλεκτρονικών, την ώρα που βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Σμύρνη.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στο SigmaLive, τα φώτα της καμπίνας για κάποιο διάστημα έσβησαν, προκαλώντας ανησυχία στους 300 επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 7 Κύπριοι. 
 
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ παράλληλα γίνονται διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα μεταφερθούν στην Κύπρο εντός της ημέρας, αλλά αυτό δεν θα γίνει μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. 
 
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την κατάσταση και πραγματοποιεί τα κατάλληλα διαβήματα μέσω του αρμόδιου τμήματος διαχείρισης κρίσεων.