Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ισχυρή έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. ΦΩΤΟ



Ισχυρή έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στις 02.37 στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ στο Φάληρο.


Πριν την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου έγινε από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων. όπως είχε γίνει και στο τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, το Νοέμβριο.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι με την έκρηξη να σημειώνεται στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για πολύ ισχυρή έκρηξη με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν βάλει τη βόμβα σε σάκο. Χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον έκτο όροφο του κτηρίου. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, στο πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι αυτοί που έβαλαν τη βόμβα σταμάτησαν στην υπόγεια διάβαση προς το ΣΕΦ σε ένα «τυφλό» σημείο χωρίς κάμερες και εξαφανιστήκαν. Η επιλογή του σημείου δείχνει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ότι οι βομβιστές είχαν μελετήσει καλά την περιοχή για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.

«Ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων με το έργο τους να δυσκολεύεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα υπόλειμμα του εκρηκτικού μηχανισμού.


sk01
sk02
sk03
sk04
sk08

sk05
sk06
sk07



skai01_2

skai02
IMG_5843
IMG_5844
IMG_5845
IMG_5846



https://www.protothema.gr/greece/article/847839/ekrixi-vomvas-ston-tileoptiko-stathmo-skai/