Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Συγκεντρώθηκαν 183 φυάλες αίματος από την πολυσυμμετοχική αιμοδοσία στην Πάφο

Μεγάλη ανταπόκριση είχε στην Πάφο η αιμοδοσία υπό το σύνθημα «Μαζί όλοι, μπορούμε σίγουρα», συγκεντρώνοντας 183 φυάλες αίματος (μονάδες), σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αιμοδοσία τελούσε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, την οποία εκπροσώπησε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, και διοργανώθηκε από το Pafos Press.

Η αιμοδοσία που διεξήχθη στο Κέντρο Αίματος Πάφου επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, ολοκληρώθηκε γύρω στις 5:00 το απόγευμα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε δειγματοληψία για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών (ηλικία 18-45) από εθελοντές του Καρϊσκάκειου Ιδρύματος.
Στο εγχείρημα που ανέλαβε η Οργανωτική Επιτροπή της 1ης Πολυσυμμετοχικής Αιμοδοσίας Pafos Press, συνέτειναν οι καθημερινές δραματικές εκκλήσεις της Τράπεζας Αίματος Πάφου και στόχος ήταν να συμβάλουν στην κάλυψη των αποθεμάτων αίματος στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Οι διοργανωτές επιθυμούν όπως η πολυσυμμετοχική αιμοδοσία καταστεί θεσμός και χρόνο με τον χρόνο να έχει τις αντίστοιχες επιτυχίες.
Για τη σημερινή δράση μια μεγάλη ομάδα εθελοντών ένωσε δυνάμεις και κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή 108 Οργανισμών, Συνδέσμων, Φορέων, Πανεπιστημίων, Εταιρειών και άλλων συνόλων, με πέραν των 500 εθελοντών αιμοδοτών.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν επιλέγηκε τυχαία η 25η Νοεμβρίου αφού είναι η παγκόσμια μέρα ευαισθητοποίησης κατά της Βίας σε βάρος των Γυναικών.
Σημειώνεται, επίσης, πως τις προηγούμενες ημέρες η οργανωτική επιτροπή προγραμμάτισε μια σειρά από παράλληλες εθελοντικές δράσεις που σχετίζονται με το πιο πάνω θέμα αλλά και με άλλες πτυχές του εθελοντισμού όπως, τη συλλογή παιδικών παιχνιδιών που θα δοθούν σε εθελοντικά σωματεία για τα Χριστούγεννα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβήθηκαν ενημερωτικά- διαφημιστικά βίντεο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια σε συνεργασία και συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
Επιπρόσθετα έγινε ενημέρωση σε συνεργασία με Movember Cyprus για ενημέρωση για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του αντρικού καρκίνου.





κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: