Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Το ίδρυμα «Σωτήρης Κορυτσά» στην 24η ΣΥΝΟΔΟ της Βουλής των Γερόντων. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μαρία Κορυτσά - Πρόεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑ
Την Παρασκευή 10.11.2023 το ίδρυμα «Σωτήρης Κορυτσά» έδωσε  δυναμικά το  παρών του στην Βουλή των Αντιπροσώπων  όπου πραγματοποιήθηκε η 24η ΣΥΝΟΔΟΣ της Βουλής των Γερόντων.
Συζητήθηκαν θέματα όπως :

 «Η ακρίβεια, οι δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των ηλικιωμένων και οι ευθύνες της πολιτείας».  Της Συνόδου προέδρευσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου. Ομιλητές στη ΣΥΝΟΔΟ μεταξύ άλλων, ήταν βουλευτές και υπουργοί του κράτους, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως ο Ηλίας Δημητρίου, Πρόεδρος της Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων, ο Γιάννης Παναγιώτου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Δρ. Ιωάννα Γρηγορίου εκ μέρους του Υπουργού Υγείας δόκτορος Πόπης Κανάρη, η Μαριλένα Ευαγγέλου, Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Στέφανος Κυπριανού, Πρόεδρος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, και ο Γεώργιος Εφραίμ Χριστοφή εκ μέρους της Κυπριακής Παιδοβουλής.

Παρόντες στη ΣΥΝΟΔΟ ήταν η κ. Μαρία Κορυτσά Πρόεδρος του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑ καθώς και ο Δήμος Αντωνίου, Πρόεδρος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ 3Ης ηλικίας Κύπρου.

Οι δύο ιδρυτές και πρόεδροι των πιο πάνω αναφερόμενων ιδρυμάτων αντάλλαξαν απόψεις και υποσχέθηκαν μια κοινή συνεργασία που θα αποσκοπεί σε μια καλή και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων 3ης ηλικίας για την πόλη της Λεμεσού, αλλά και για όλη τη Κύπρο.

 

Η κυρία Κορυτσά, Πρόεδρος του Ιδρύματος ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος όταν βρίσκεται στην τρίτη ηλικία της ζωής αντιμετωπίζει αναπόφευκτα μια νέα πραγματικότητα. Καλείται να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που δυστυχώς φέρνει η φθορά του χρόνου, τόσο στη ψύχη όσο και στο σώμα. Κάθε αλλαγή φέρνει και μία απώλεια και κάθε απώλεια ακολουθείται από μία άλλη αλλαγή όπου το άτομο εξ΄ ανάγκης καλείται να αντιμετωπίσει και να συνυπάρξει. Τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας είναι πάρα πολλά πανομοιότυπά αλλά και αρκετές φορές  διαφορετικά για τον κάθε ηλικιωμένο. Ωστόσο κάποια από αυτά είναι αντιμετωπίσιμα με την συμβολή της οικογένειας, της κοινωνίας και οπωσδήποτε με τη βοήθεια του κράτους.














---------------------------------------------------------------------------------------





ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ  ΛΕΜΕΣΟΥ

1ης Απριλίου 14,  3116  Αγία Φύλα- Λεμεσός.

Εκδηλώσεις των Εθελοντικών Οργανώσεων μελών

του Επαρχιακού Συντονιστικού  Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού

 Το Επαρχιακό  Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού ενημερώνει για τις πιο κάτω Εκδηλώσεις/ Δραστηριότητες που προγραμματίζουν

οι  Εθελοντικές Οργανώσεις μέλη του:

 

Κυριακή 26  Νοεμβρίου   2023 

 

Το Ίδρυμα «Σωτήρης Κορυτσά»   θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε 2 οίκους ευγηρίας στη Λεμεσό. Θα δώσει στιγμές χαράς, διασκέδασης και ανάπαυλας στους ανθρώπους της 3ης και της 4ης΄ηλικίας. Με προστατευτική μάσκα και με RAPID TEST στις 9.30 π.μ. στο Αναρρωτήριο «Μάριος Πάφιος» και στις 11.00 π. μ. στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος». Εκτός από κουβέντα, χορό και τραγούδι από την μοναδική φωνή της  Χρυσάνθης, το Ίδρυμα «Σωτήρης Κορυτσά» θα μοιράσει δώρα και κεραστικά στους ηλικιωμένους. Το Αναρρωτήριο «Μάριος Πάφιος» προσφέρεται να πληρώσει τα RAPID TEST  όσων εθελοντών θα παρευρεθούν στην συνάντηση. (Φαρμακείο ΠΑΡΗΣ). Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο τηλέφωνο 99209173

Δεν υπάρχουν σχόλια: