Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΙΚΑΠ στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ μαζί με τον τοπικό Σύνδεσμο της Πάφου – ΣΙΚΑΠ -  πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα που σχετίζονται με τα κέντρα αναψυχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου, συναντήθηκε με την Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Τέρψα Κωνσταντινίδου.    

Ένα από τα θέματα, ήταν η ανάγκη ίδρυσης ακόμη μιας Τεχνικής Σχολής στην Πάφο, αφού, σύμφωνα με τους αρμοδίους που έχουν μιλήσει με τον Σύνδεσμο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών. Στην Τεχνική σχολή λειτουργεί Κλάδος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, κάτι το οποίο θα βοηθήσει, σε κάποιο βαθμό, στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής. 

Η κ. Κωνσταντινίδου, δεσμεύτηκε να μεταφέρει αμέσως το θέμα στον αρμόδιο διευθυντή του Υπουργείου Ηλία Μαρκάτση ο οποίος θα διευθετήσει συνάντηση  με τον ΣΙΚΑΠ αλλά και με άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να προωθηθεί .

Άλλο θέμα που εξετάστηκε, είναι η φοίτηση Αγγλόφωνων σπουδαστών στην Σχολή Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ με την κ. Κωνσταντινίδου να τονίζει ότι, γενικά η φοίτηση στα Αγγλικά γίνεται μέσα από κανονισμούς της ίδιας της Σχολής.

Ονησιφόρου και Κωνσταντινίδου, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνάντηση. Οι δύο πλευρές  θα συνεχίσουν να έχουν επαφές για διάφορα θέματα εκπαίδευσης, με την κ. Κωνσταντινίδου να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι, ήρθε  η ώρα της ποιότητας  στον τομέα εκπαίδευσης των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: