Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Εντυπωσιακό το 19ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγ. Νάπας

 Η εντυπωσιακή παρέλαση των ομάδων και η μαγεία των λυρικών μελωδιών που χάρισαν στο κοινό οι Λουδοβίκος των Ανωγείων και Κατερίνα Παράσχου σημάδεψαν την δεύτερη μέρα του 19ου Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, η οποία στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στην μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του παρέσυρε το κοινό, με τη συνοδεία του μελωδικού του μαντολίνου, μίας κιθάρας και την αυθεντική φωνή του ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων κατά την διάρκεια της μουσικής παράστασης του «Για να δεις τα άστρα πρέπει να σηκώσεις κεφάλι», προχθές Κυριακή βράδυ (13 Οκτωβρίου), 2η ημέρα του 19ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ.
Μια αξιόλογη παράσταση με παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια που καθήλωσε τους θαμώνες της εκδήλωσης και που υπενθύμισε σε όλους όπως είπε ο ίδιος ο καλλιτέχνης πως αν σταματήσει να μας συγκινεί η ομορφιά και αν σταματήσει να μας διδάσκει η ασχήμια θα πρέπει να ανησυχήσουμε. Τον σπουδαίο καλλιτέχνη συνόδευε στο τραγούδι η Κατερίνα Παράσχου και στην κιθάρα ο Αντώνης Μυτακίδης.
Της παράστασης προηγήθηκε η παρέλαση των ομάδων κατά μήκος της κατάμεστης από κόσμο για ακόμη μία φορά λεωφόρο Μακαρίου - από τα φώτα τροχαίας μέχρι το Μεσαιωνικό Μοναστήρι.
Το πρόγραμμα της χθεσινής βραδιάς (Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου) άρχισε στις 19:00 με Μεσαιωνικά Παραμύθια που διηγήθηκε με τη συνοδεία του Μουσικού Νίκου Νικολάου η αφηγήτρια Ελευθερία Γιωργαλλή και στις 19:30 ακολούθησε Μεσαιωνικές Μουσικοχορευτικές Παραστάσεις από τις Ομάδες Venice Mask La Bottega Dei Sogni, Gruppo Storico Sbandieratori Di Fivizzano (Massa) Tuscany, Σχολή Χορού Paso Libre, Dworek Polski Ensemble και Storici Sbandieratori Delle Contrade Di Cori.










Δεν υπάρχουν σχόλια: