Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Καθήλωσε ο Επιζών

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συγκλονιστικού βιβλίου «ΕΠΙΖΩΝ» του Κλεόπα Κουλουμά τις 16/10/24 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Ανδρέας Χατζηθωμάς. Ακολούθησε καθηλωτική αντιφώνηση από το Συγγραφέα. Το συντονισμό και την αφήγηση συνταρακτικών αποσπασμάτων από το βιβλίο ανέλαβε η Δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού. Στα 24 του χρόνια ο Κλεόπας Κουλουμά και δέκα χρόνια μετά από αυτή τη φοβερή οικογενειακή τραγωδία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του και της αδερφής του, δίνει άλλο ένα μάθημα ζωής. 

Ο ΕΠΙΖΩΝ δεν είναι απλώς ένα βιβλίο. Είναι μια κραυγή, ένα ταξίδι μέσα από την οδύνη, τον φόβο και την απώλεια, που τελικά διδάσκει την τεράστια δύναμη που κρύβει η ανθρώπινη ψυχή. Στις σελίδες του ξετυλίγεται το βάρος μιας πραγματικότητας που κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει, και όμως, υπάρχει εκεί, καταγεγραμμένη με τόσο αληθινές λεπτομέρειες, που προκαλούν έντονο ρίγος. 

Ο ΕΠΙΖΩΝ δεν μας μιλάει μόνο για την τραγωδία, αλλά για το θαύμα της ανθεκτικότητας, της επιστροφής στη ζωή. Είναι το απόλυτο παράδειγμα ότι ακόμα και μέσα από τα πιο βαθιά τραύματα, μπορεί να ανθίσει η ελπίδα. Και αυτή η ελπίδα δεν είναι ένα τυφλό συναίσθημα, αλλά η απόφαση να ξαναδείς το φως, να ανοίξεις την καρδιά σου και πάλι στους ανθρώπους, παρά τον μεγάλο φόβο

. O Κλεόπας Κουλούμα, παλεύει σήμερα για τα δικαιώματα και τα όνειρα όλων των ορφανών παιδιών της Κύπρου, ενώ σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και προσβλέπει σε ένα καλύτερο αύριο, με την ελπίδα η πολιτεία να αγκαλιάζει έγκαιρα και έμπρακτα κάθε τέτοια περίπτωση. Ένα βιβλίο που γράφτηκε με πολύ πόνο και δάκρυα, ήρθε για να μας καθηλώσει. Να μας θυμίσει πόσο εφήμερη είναι καθημερινότητά μας και να μας δώσει δύναμη κι ελπίδα. Θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, στο κοινό και σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες: Αντώνης Χρυσοστόμου



Δεν υπάρχουν σχόλια: