Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Αποτελεσματική η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πάφου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών σκούτερ στην Πάφο

Η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου, αποφάσισε την Απαγόρευση της Κυκλοφορίας Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας τύπου σκούτερ στους Δημόσιους Δρόμους του Δήμου, με εξαίρεση τους εγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους και ποδηλατολωρίδες και με  αφορμή δύο αιτήσεις εταιρειών, που είχαν κατατεθεί για παραχώρηση άδειας σκούτερ στην Πάνω Πάφο.

Όπως έγκαιρα πληροφορείτε ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ, με την έναρξη της ολομέλειας, ζήτησε και πήρε το λόγο ο Αντιδήμαρχος Άγγελος Ονησιφόρου, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραχώρηση άδειας σκούτερ, σημειώνοντας τους κινδύνους ασφάλειας που υπάρχουν και προσθέτοντας πως οι  συσκευές Προσωπικής Κινητικότητας τύπου σκούτερ βάσει των ειδικών, πρέπει να κυκλοφορούν  σε εγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους και ποδηλατολωρίδες, κάτι που δεν υπάρχει στην Πάνω Πάφο.

Όπως πληροφορούμαστε, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης του κ. Ονησιφόρου, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη απόφαση της ολομέλειας για απαγόρευση δηλαδή της κυκλοφορίας των σκούτερ, με στόχο τη μείωση των κινδύνων και την προώθηση  στην προστασία της οδικής ασφάλειας στην πόλη.

Πάντως, ανάλογα μέτρα πρέπει να ληφθούν και στην Κάτω Πάφο μιας και βλέπουμε καθημερινά ηλεκτρικά σκούτερ  να κινούνται, ανάμεσα σε κόσμο, από το Κάστρο και κατά μήκος της Ποσειδώνος αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: