Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Aγγελική Τρούμπα : Με στυλ-ό και φαντασία

Ένα βιβλίο για αυτούς που μπορούν να βλέπουν πίσω από τις λέξεις

«Πόσο βαριά είναι η αγάπη

Λίγοι μπορούν να την κουβαλούν» αναφέρει η συγγραφέας

Όλα τα πράγματα έχουν ένα βάθος που αξίζει ο κόσμος να τα ψάξει σημειώνει η Αγγελική Τρούμπα

Με στυλ-ό και φαντασία. Ένα βιβλίο της εκπαιδευτικού Αγγελικής Τρούμπα  που ο καθένας πρέπει να έχει στο σπίτι του. Με βαθύτερα νοήματα, νοήματα ζωής, αλήθειες και συναισθήματα.

Αναφέρεται σύμφωνα με την συγγραφέα σε σύντομους στοχασμούς με επίκεντρο τον άνθρωπο. Σε μια προσέγγιση σκέψεων, εικόνων και συναισθημάτων με μια τρισδιάστατη οπτική. Απευθύνεται σε εκείνους που μπορούν να βλέπουν πίσω από τις λέξεις γιατί οι λέξεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά κώδικες. Κάθε λέξη προσθέτει η Αγγελική Τρούμπα κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο, τον οποίο ο αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει μόνος του. Όπως υποστηρίζει η συγγραφέας για να διαβάσεις το βιβλίο χρειάζεται να έχεις αρκετή φαντασία, ώστε να το βρείς αρκετά φανταστικό.

Ο τίτλος του βιβλίου όπως εξήγησε έχει διπλή σημασία με « στυλ και φαντασία » και με « στυλ- ό και φαντασία». Το υλικό το συγκέντρωσε  εδώ και αρκετό καιρό και όπως ανέφερε θέλησε αυτά τα στιχάκια να τα μοιραστεί με τον κόσμο. Η ουσία εκτίμησε είναι να βλέπουμε τα πράγματα και με μια άλλη οπτική. Όλα τα πράγματα έχουν ένα βάθος που αξίζει ο κόσμος να τα ψάξει, συμπληρώνει.

Η συγγραφή του βιβλίου  ξεκίνησε από την μεγάλη της αγάπη για το γράψιμο. Άλλους στίχους τους κατέγραψε ενώ οδηγούσε και κάποιους άλλους ενώ ξεκουράζονταν. Η Αγγελική Τρούμπα μια νεαρή γυναίκα με χιούμορ και θετική ενέργεια  ανέφερε πως πρόκειται για το πρώτο της βιβλίο. Η οικογένεια της ενημερώθηκε όταν προχώρησε μετά την θετική επάντηση του εκδοτικού οίκου. Ερωτηθείσα για το εξώφυλλο του βιβλίου η Αγγελική  σημείωσε πως επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα εξώφυλλο «μη αναμενόμενο», κατά την έκφραση της.

Το εξώφυλλο συνέχισε, « όταν το δει κάποιος δεν μπορεί να φανταστεί το περιεχόμενο του βιβλίου και αυτό που ήθελα ήταν να δει ο αναγνώστης κάτι το ανατρεπτικό». Το εξώφυλλο ίσως είπε « απεικονίζει εμένα αλλά είναι οι δύο πλευρές» . Όπως εξήγησε το βιβλίο της έχει μια πλευρά που είναι πιο καυστική και μια πλευρά η οποία είναι πιο ρομαντική και γενικά συμβολίζει αυτούς τους δύο κόσμους.

Η νεαρή συγγραφέας Αγγελική Τρούμπα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αγαπά τη μουσική και το διάβασμα , με τα οποία απολαμβάνει να ασχολείται, όταν δεν ασχολείται με το γράψιμο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία Parga , Iφιγένεια και Kyriakou Βookshop  από τις εκδόσεις Ευγνώμων.

Η παρουσίαση του βιβλίου αναμένεται να γίνει το Δεκέμβριο του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: