Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

"Αναγκαία η Ενίσχυση της Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης του Προσωπικού για Θέματα Ασφάλειας"

 

Έκκληση του Προέδρου της  ΟΣΥΚΕΔΕ -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ  ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 Αναγκαία η Ενίσχυση της Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης του Προσωπικού για Θέματα Ασφάλειας .

  Απευθύνω έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν την απαραίτητη προσοχή σε ένα κρίσιμο ζήτημα: την εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού μας σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Αν και η νομοθεσία υπάρχει και θεσπίζονται συνεχώς νέοι κανονισμοί, παρατηρούμε ότι η ουσία πολλές φορές χάνεται, καθώς βασιζόμαστε σε παλιές μεθόδους ή απλώς αντιγράφουμε άλλους νόμους χωρίς να τους προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα.

Η έκκλησή μας είναι ξεκάθαρη: Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική και να συνοδεύεται από πραγματική πρακτική εμπειρία. Κάθε επιχείρηση πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη να εκπαιδεύει τους εργαζομένους της σε θέματα ασφαλείας και πρώτων βοηθειών.

Το κράτος πρέπει να επιβλέπει και να στηρίζει αυτή την προσπάθεια μέσω οργανωμένων και τακτικών σεμιναρίων. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν ενιαία πρότυπα ασφαλείας που να εφαρμόζονται σε όλους τους χώρους συναθροίσεων, ώστε οι υπάλληλοι να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίσιμη κατάσταση μέχρι να φτάσουν οι κυβερνητικές αρχές οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να καθυστερήσουν.

Η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η γνώση, η εκπαίδευση και η πρακτική εφαρμογή των κανονισμών είναι τα βασικά εργαλεία για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι για το απρόβλεπτο. Δεν αρκεί να περιμένουμε το χειρότερο για να αναλάβουμε δράση.  Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό από πριν.

 

Νεόφυτος Θρασυβούλου

 Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: