Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

60 αθλητές από 12 χώρες θα λάβουν μέρος στους αγώνες αθλητικής αλιείας στην Πάφο

 

Ξεκινούν αύριο οι πενθήμεροι αγώνες με διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας και μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Fibs m στην Πάφο με την συμμετοχή 60 αθλητών από δώδεκα χώρες, ενώ η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με παρέλαση των συμμετεχόντων, οι οποίοι κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους διένυσαν την απόσταση από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου μέχρι και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αθλητικής Αλιείας και πρόεδρος του Σωματείου Ψαροκαταστάσεις της Κύπρου είπε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην παραλία της Αργάκας λόγω και του μεγάλου μήκους της. Όπως ανέφερε, για να στηθεί ο αγώνας χρειάζεται δύο χιλιόμετρα παραλίας κάθε ημέρα.
Σε αυτό το πρωτάθλημα συμμετέχουν 60 αθλητές, όπως είπε.
Τη δεύτερη ημέρα, πρόσθεσε, χρησιμοποιούνται τα άλλα δύο χιλιόμετρα της παραλίας. Όλοι οι συμμετέχοντες ανήκουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για το άθλημα και η Ομοσπονδία ανήκει στον ΚΟΑ, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τη σημασία μιας τέτοιας διοργάνωσης για την Κύπρο ο κ. Μιχαηλίδης τη χαρακτήρισε μεγάλη, αφού, όπως είπε, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας έχει 42 χώρες μέλη και αρκετές χώρες διοργανώνουν τις παγκόσμιες οργανώσεις όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία και μετά ακολουθούν οι άλλες χώρες όπως η Κύπρος.
Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε, πως οι συμμετέχοντας απολαμβάνουν και την περιοχή πέρα από την άθληση που είναι με καλάμι από την ακτή. Οι συμμετέχοντες, συνέχισε, πάντοτε εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους λόγω και της ομορφιάς που διαθέτει η περιοχή αλλά και την θερμής φιλοξενίας. Ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία στους πέντε συμμετέχοντες από την Κύπρο..
Εξάλλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Ευκλίδης Αμβροσιάδης, που παρέλασε μαζί με τους συμμετέχοντες, ανέφερε πως τέτοιου είδους διοργανώσεις προβάλλουν όχι μόνο την Πάφο, αλλά γενικότερα την Κύπρο. Τέτοιου είδους διοργανώσεις συμβάλλουν, όπως είπε, στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Πάφου. Στον πολυχώρο Αττικόν ακολούθησε ενημέρωση των αθλητών που θα συμμετάσχουν.
Σημειώνεται πως το Σωματείο Ψαροκαταστάσεις Κύπρου είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2014 και ασχολείται με την Αθλητική Αλιεία. Είναι πλέον επίσημα Αθλητικό Σωματείο στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και επίσημα μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Fibs m, αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Fibs m.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: